ua en ru

У Держкомрибгоспі спростовують інформацію про масову загибель риби у Київському водосховищі.

У Держкомрибгоспі України спростовують інформацію екологів та рибальських громадських організацій про масову загибель риби у Київському водосховищі внаслідок зимнього мору риби. Про це на прес-конференції заявив перший заступник голови Держкомрибгоспу України Олександр Задорожний, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Задорожний повідомив, що особисто проводив інспекції узбережжя Київського водосховища і не виявив явних ознак масової загибелі риби. Разом з тим він зазначив, що ці висновки не є остаточними і, після проведення додаткової перевірки щодо можливої наявності мертвої риби на дні водосховища буде прийнято рішення щодо промислового вилову риби у Київському водосховищі в поточному році, надання квот суб'єктам господарювання на промисловий вилов.
В свою чергу, голова МНС України Нестор Шуфрич також стверджує, що відсутня масова загибель риби на Київському водосховищі.
Нагадаємо, за твердженням екологічних та рибальських організацій у Київському морі відбувся значний мор риби, однак значна її частина осіла на дно, чим і пояснюється відсутність мертвої риби на узбережжі.