ua en ru

До Державіаадміністрації не надходило інформації щодо закриття українських аеропортів через наближення хмари вулканічного попелу.

До Державної авіаційної адміністрації не надходило інформації щодо закриття українських аеропортів через наближення хмари вулканічного попелу після виверження вулкану в Ісландії 14 квітня 2010 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Фахівці відділу з метеорологічного забезпечення та синоптики регіональних структурних підрозділів Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украероорух) тримають під постійним контролем ситуацію з можливим поширенням хмари вулканічного попелу в напрямку території України.

Так, до регіональних структурних підрозділів Украероруху вже надіслано попереджувальні повідомлення про можливу появу хмари вулканічного попелу у північній частині Бориспільського та Дніпропетровського районів польотної інформації. Планується також надіслати таке повідомлення Львівському регіональному підрозділу.

За інформацією Міжнародного аеропорту "Бориспіль" вчора, 15 квітня, через закриття аеропортів у Європі було скасовано два рейси на прибуття та три рейси на відправлення.

Сьогодні, 16 квітня, скасовано 23 рейси на прибуття та 24 рейси на виліт, що пов'язано з обмеженням польотів та закриттям багатьох європейських аеропортів.

Проте ситуація в аеропорту "Бориспіль" є стабільною, представництва авіакомпаній, рейси яких затримуються, активно працюють з пасажирами, організовуючи розміщення та забезпечення усім необхідним.

Щодо виконання українськими авіакомпаніями внутрішніх рейсів, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" працює у штатному режимі.