ua en ru

У Німеччині в 2009 р. буде продано понад 3,8 млн нових автомобілів.

У Німеччині в 2009 р. буде продано понад 3,8 млн нових автомобілів - на 25% більше, ніж роком раніше. Це кращий показник як мінімум за останні 10 років. У східній Німеччині попит на нові машини виріс майже на 50%.

Головна причина зростання продажів нових автомобілів - рішення уряду виплачувати премії у розмірі 2,5 тис. євро тим, хто купив нову машину, одночасно відправивши на звалище стару. На цю програму влада Німеччини виділила 5 млрд євро.

З кожних 10 проданих машин чотири були випущені за межами країни - перш за все у Франції і Японії, повідомляє Об'єднання іноземних автовиробників VDIK. На думку експертів, в середньостроковій перспективі частка іноземних автовиробників на німецькому ринку досягне 36%. Від виплати премії за утилізацію старих авто більше всього виграли французький концерн Renault і японська Toyota, а серед німецьких виробників - Volkswagen.

Найбільше зростання продажів продемонстрували мікролітражні автомобілі - попит на них збільшився в Німеччині в 2009 р. в два рази. У цьому сегменті частка іноземних автовиробників досягає зараз 74%, передає Deutsche Welle.

Об'єднання VDIK чекає, що в 2010 р. попит на машини в Німеччині різко скоротиться. Згідно прогнозам, може бути продано на 1 млн менше нових автомобілів, ніж цього року.