ua en ru

В Донецькій обл. СБУ ліквідувала конвертаційний центр з річними обігом понад 500 млн грн.

В Донецькій області Служба безпеки України викрила протиправну діяльність злочинного угруповання, яке з метою введення коштів у тіньовий сектор економіки організувало потужний конвертаційний центр, річний обіг якого становив понад 500 млн грн.

Фіктивні комерційні структури, об'єднані цим протиправним фінансовим механізмом, діяли на території Донецька та у Луганській обл.

16 листопада ц.р. за матеріалами СБУ прокуратурою Донецької області порушено кримінальну справу за фактом фіктивного підприємництва з метою прикриття незаконної діяльності за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України. За дорученням слідчого прокуратури, 3 грудня ц.р. співробітники СБУ із залученням бійців Центру спеціальних операцій затримали трьох учасників злочинного угруповання. Спільно із податковою міліцією ДПА в Донецькій області було здійснено обшуки на робочих місцях, у помешканнях, в автомобілях затриманих, накладено арешти на 134 рахунки підприємців та комерційних фірм, здійснено понад 30 виїмок у банківських установах.

Під час обшуку одного з офісних приміщень співробітники СБУ затримали автомобіль інкасаторської служби однієї з банківських установ, в якому знаходився наряд охорони з опечатаними мішками для перевезення грошей. Будь-яких документів щодо походження коштів та їх транспортування на вимогу слідчого надано не було.

Під час невідкладних слідчих дій знайдено і вилучено: 296 печаток фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію та 45 комп'ютерів, 210 тис. грн готівки, на рахунках заарештовано близько 300 тис. грн. Вилучена фінансово-господарська документація свідчить, що річний обіг конвертаційного центру перевищував 500 млн грн.