ua en ru

У Дніпропетровській обл. затримані особи, які під виглядом працівників ДАІ штрафували водіїв на дорогах області.

У Дніпропетровській обл. затримані особи, які під виглядом працівників ДАІ штрафували водіїв на дорогах області, передає радіо "Свобода".
Як повідомили в Управлінні ДАІ в Дніпропетровської обл., один із інцидентів стався на автодорозі Харків - Сімферополь: громадянина Росії зупинили нібито працівники ДАІ, які несли службу на автомобілі ВАЗ, вони вимагали з чоловіка штраф у розмірі 1400 грн, погрожуючи невиїздом за межі України.

Міліція зупинила псевдопатрульний автомобіль, у ньому виявили амуніцію, формені головні убори працівників ДАІ, жезл, а також папку з псевдодокументацією. Один із затриманих псевдопатрульних є членом громадського формування "Екос" і вже раніше затримувався за подібні дії.

Подібний інцидент зафіксували і на трасі Красноград - Новомосковськ. Там міліція піймала трьох чоловіків, які були вдягнути у формений одяг, схожий на форму правоохоронців. В автомобілі у них знайшли макет вимірювача швидкості.

Як розповіли в ДАІ, пристрій виглядав дуже кумедно: звичайний фен для волосся був обмотаний ізоляційною стрічкою, до нього приєднано велосипедний спідометр. Цим "радаром" чоловіки зупиняли машини порушників швидкості.