ua en ru

В Дніпропетровській обл. викрито керівника ТОВ, який незаконно отримав прибуток в розмірі 7 млн грн.

В Дніпропетровській обл. працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну діяльність керівника (й водночас - співзасновника) товариства із обмеженою відповідальністю, повідомляє прес-служба Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

Згадана комерційна структура надавала послуги телефонного зв'язку абонентам на території області на підставі отриманої ліцензії Національного комітету зв'язку та інформації, а також укладеної угоди із ВАТ "Укртелеком". Однак, як встановили оперативники ДСБЕЗ, керівник товариства, бажаючи збагатитись, використовуючи спеціальне обладнання, надавав своїм абонентам послуги по здійсненню міжнародних дзвінків з порушенням встановленого порядку маршрутизації телефонного трафіку.

Співробітниками Держслужби боротьби з економічною злочинністю спільно зі спеціалістами територіального управління державної інспекції зв'язку було встановлено, що дзвінки були ініційовані з використанням карток передплаченого сервісу ІР-телефонії відомих торгівельних знаків із доступом до номерного ресурсу телекомунікаційної мережі РФ. А це фактично дозволило підприємству надавати абонентам послуги на здійснення міжнародних телефонних дзвінків, не маючи на це права.

За фактом несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв'язку, що призвело до перекручування процесу обробки інформації й до порушення встановленого порядку її маршрутизації, слідчими підрозділами міліції було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст.361 Кримінального кодексу України. Попередньо встановлено, що своїми протиправними діями зловмисник незаконно отримав прибуток у сумі понад 7 млн грн. Окрім цього, незаконною діяльністю ТОВ завдано збитків державі (в особі ВАТ "Укртелеком") на суму більш ніж 3 млн грн, що не були сплачені як тариф за використаний товариством міжнародний трафік, який належить згаданому ВАТ. Наразі слідство по даній справі триває.