ua en ru

У Дніпропетровській обл. ліквідована ОЗУ, яка займалась постачанням із західних регіонів України наркотичної сировини.

У Дніпропетровській обл. 16 листопада ц.р. працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, Управління державтоінспекції, спецпідрозділу "Беркут" та інших оперативних служб ГУМВС в області в ході спеціальної операції затримали злочинну групу, повідомляє прес-служба ГУМВС України в Дніпропетровській обл. До її складу входило 9 мешканців Кривого Рогу віком від 21 до 43 років. Зловмисники впродовж тривалого часу займалися постачанням із західних регіонів України наркосировини, з якої надалі виготовляли та збували опій.

Для проведення заходів із затримання наркозлочинців було створено 12 мобільних слідчо-оперативних груп, а також здійснено 36 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання зловмисників та членів їх сімей. В ході цих обшуків вилучено понад 3200 мл опію, понад 1,5 кг марихуани, макова соломка, метамфетамін, 111 тис. грн, 47 виробів із золота, два пістолети, три мисливські рушниці, п'ять автомобілів.

Стосовно учасників ОЗУ слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській обл. порушено кримінальну справу за ч.3 ст.307 ("незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів") Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.