ua en ru

У Дніпропетровську вилучено більше 11 тис. "піратських" дисків на 247 тис. грн.

Співробітники відділу Державної служби по боротьбі з економічними злочинами затримали двох жителів Дніпропетровська, у яких вилучили більше 11 тис. "піратських" дисків і 5 системних блоків, на яких відбувалося тиражування. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник відділу Державної служби по боротьбі з економічними злочинами в області Сергій Булькач, передає кореспондент РБК-Україна.

"19 березня в ході проведення обшуку по вул. Центральна, в підвальному приміщенні одного з будинків, співробітниками міліції було затримано двоє жителів Дніпропетровська, 1979 і 1987 років народження, які займалися тиражуванням дисків на 5-ти системних блоках. В ході проведення обшуку було вилучено 11 128 дисків. В даний момент вони знаходяться на експертизі для встановлення розміру збитку правовласникам. Системні блоки також передані на експертизу для встановлення кількості дисків, які записувалися, і будуть визнані речовими доказами. Орієнтовний збиток, нанесений державі, складає 247 тис. 560 грн", - сказав С.Булькач.

Відносно затриманих порушена кримінальна справа за ст.203-1 ч.1 КК (незаконне виробництво, імпорт, зберігання, реалізація і переміщення дисків для лазерних систем зчитування, матриць, устаткування і сировини для їх виробництва, якщо ці дії здійснені в значних розмірах). Передбачене покарання - штраф від 1 до 5 тис. неоподатковуваних податком мінімальних доходів громадян або виправних робіт на 2 роки, або позбавлення волі на цей термін з конфіскацією дисків і устаткування.