ua en ru

У Чернівецькій обл. припинена спроба переміщення через кордон валюти на 2 млн грн.

Співробітниками Служби безпеки України спільно із працівниками Чернівецької обласної митниці припинено спробу переміщення через митний кордон України великої партії іноземної валюти. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

В результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками Служби безпеки України у Хмельницькій області було встановлено, що мешканцями Хмельницького та громадянами Туреччини здійснюється протиправна діяльність, пов'язана з контрабандним переміщенням валюти через митний кордон України.

Під час здійснення спільного поглибленого контролю рейсового автобуса марки Mercedes з реєстраційним турецьким номером, який прямував за маршрутом "Київ - Хмельницький - Чернівці - Стамбул" у пасажирських сидіннях виявлено іноземну валюту.

Працівниками Чернівецької обласної митниці розпочато справу про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України (переміщення з приховуванням від митного контролю). Валюту у кількості 268 тис. 390 дол. та 9 тис. 380 євро загальною вартістю понад 2 млн грн та транспортний засіб вилучено. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.