ua en ru

В Брюсселі 16 листопада відбудуться консультації Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

В Брюсселі (Бельгія) 16 листопада у штаб-квартирі НАТО відбудуться консультації Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Для участі у консультаціях 15 листопада до Брюсселю відбуває українська делегація на чолі з тимчасово виконуючим обов'язки міністра оборони України Валерієм Іващенком. До складу української делегації також увійшли перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Степан Гавриш та директор Департаменту військової політики та стратегічного планування Міністерства оборони України Віктор Корендович. У Брюсселі до складу української делегації також приєднаються глава місії України при НАТО Ігор Сагач, заступник глави місії України при НАТО з оборонних питань генерал армії України Володимир Шкідченко та начальник головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко.

16 листопада перед початком консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони запланована зустріч В.Іващенка з помічником генерального секретаря НАТО Іржи Шедеві.

Також перед початком консультацій В.Іващенко, міністр національної оборони Польщі Богдан Кліх та міністр охорони краю Литви Раса Юкнявічене планують підписати лист намірів щодо створення спільної литовсько-польсько-української миротворчої бригади "ЛитПолУкрбриг".

В ході проведення консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони заплановано розглянути стан проведення оборонного огляду в Україні протягом 2009 р., хід реформування ЗСУ, а також питання трансформації сектору безпеки та оцінки безпекової ситуації України.