ua en ru

В.Бондик зареєстрував проект постанови про звільнення голови Київського апеляційного адмінсуду.

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови про звільнення з посади голови Київського апеляційного адміністративного суду Анатолія Денисова. Проект постанови № 6011 від 28 січня розміщено на офіційному сайті ВР.

Зокрема, у постанові зазначається, що А.Денисов А.О. запровадив такий розподіл справ між суддями, "за якого сформувалася система наявності суб'єктивного фактору і застосування так званого "ручного варіанту" розподілі найбільш вагомих адміністративних справ". "Нехтуючи положеннями Конституції та законів України голова Київського апеляційного адміністративного суду України Денисов А.О. самостійно визначає суддю-доповідача та склад колегії суддів при розгляді справи, що порушує встановлений в державі порядок документообігу у суді", - йдеться у постанові.

Проектом постанови рекомендується Вищій раді юстиції невідкладно розглянути та направити до Верховної Ради подання про рекомендацію щодо звільнення А.Денисова з посади судді КААС за систематичне порушення Конституції і законів України та порушення присяги судді.

Нагадаємо, 27 січня А.Денисов повідомив, що нардепи від Партії регіонів Юрій Мірошниченко і Валерій Бондик близько 8:00 приїхали до суду і заблокували його нормальну роботу. Пізніше до них приєднався нардеп від ПР Ельбрус Тедеєв. Прес-служба БЮТ повідомляла про те, що нардепи зламали базу даних на комп'ютері А.Денисова.