ua en ru

В Афганістані вбиті 3 німецьких солдати.

В Афганістані вбито троє німецьких солдатів зі складу контингенту НАТО. Ще п'ятеро німецьких військовослужбовців поранені. Пригода сталася напередодні на південному заході країни, в районі м. Кундуз, передає Associated Press з посиланням на Міністерство оборони Німеччини.
Солдати саперно-інженерного підрозділу висувалися до місця проведення робіт з розмінування, коли їх бронетранспортер підірвався на фугасі. Після цього бойовики руху "Талібан" відкрили вогонь по пошкодженій машині та солдатам, які вибігли звідти. Бій тривав протягом години. Крім німецьких військових, в результаті зіткнення убитий як мінімум один таліб, ще один був поранений. Усього в бою з боку екстремістів брало участь близько 200 людей.
Солдат ФРН не підтримувала артилерія та авіація, так як таліби вели вогонь з будинків, що належали цивільним. У разі артилерійського вогню або авіаударів жертв серед мирних жителів було б не уникнути.
Нагадаємо, в Афганістані несуть службу близько 4 тис. німецький солдат. З початку війни 2001 р. в цій країні було вбито 22 військовослужбовців, 138 військовослужбовців були поранені. Ще 17 військових померли з причин, не пов'язаних з бойовими діями, повідомляє Міноборони ФРН.