ua en ru

В 2010 р. частка "Укргідроенерго" в загальному обсязі українського ринку електроенергетики може потроїтися, досягнувши 20%, - О.Шаповалов.

В 2010 р. частка електроенергії, виробленої "Укргідроенерго", може вирости з традиційних 7-8% до 20% від загального обсягу українського ринку. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив директор департаменту економіки та розвитку ВАТ "Укргідроенерго" Олександр Шаповалов.
"Частка виробленої нами енергії в середньому - приблизно 7-8% від загального обсягу. У посушливі роки - близько 7%. У цьому році ми припускаємо, що наша частка складе близько 20%", - сказав О.Шаповалов.
При цьому, він підкреслив, що "Укргідроенерго" поки не піднімало в Міністерстві палива та енергетики питання про підвищення відпускної ціни на електроенергію, вироблену ВАТ. "Собівартість гідроелектроенергії в Україні залишається на рівні 5,3-5,5 коп./кВт. Сюди входять базовий тариф, поточні технологічні витрати, плата за землевідведення і саму воду, яка встановлюється місцевою владою. Це та собівартість, за якою ми її продаємо ДП "Енергоринок". Споживачеві вона поступає по 16,71 коп./кВт. Якщо ціни на споживану нами продукцію та землевідведення - а це 5,5 тис. га - не зростуть, то ціну на виході ми міняти не будемо", - повідомив директор департаменту економіки та розвитку "Укргідроенерго".