ua en ru

У Житомирській області під час навчань один військовий загинув, троє поранені

У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення.

У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення, передає місцеве видання Житомир.info.

Нещасний випадок стався на полігоні в Новоград-Волинському районі Житомирської області, де проходили навчання військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади, покликані під час третьої хвилі мобілізації. В ході навчань проводилися стрільби з автоматичного гранатомета АГС 17. Одна з гранат вибухнула недалеко від місця перебування солдатів і осколками поранила військових.

"Вони зробили постріл, і після пострілу розірвався в повітрі снаряд. Безпосередньо стрілянину з гранатомета здійснював сержант Комарницький, він отримав наскрізне вогнепальне осколкове поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок. Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких в подальшому в медичному закладі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення нижніх кінцівок", - розповів Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривоніс.

Поранених одразу доставили в Новоград-Волинську районну лікарню: один військовослужбовець госпіталізації не потребував, двох інших перевезли до Житомирського військового госпіталю.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 425 "Недбале ставлення до військової служби". Винним у службовій недбалості, що призвело до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.