ua en ru

В Ємені в результаті теракту загинуло 42 людини

В Ємені в результаті теракту в Сані загинули 42 людини, серед них кілька дітей.

В Ємені в результаті теракту в Сані загинули 42 людини, серед них кілька дітей. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело серед лікарів.

Число загиблих, як очікується, буде зростати, так як багато тяжко поранених.

Терорист-смертник підірвався в районі міста, де мав відбутися мітинг руху мусульман-шиїтів хуті. 21 вересня воєнізовані сили хуті захопили столицю після тижня антиурядових демонстрацій.

Також принаймні 20 солдатів урядових військ загинули в результаті вибуху автомобіля, бомбардувань та збройного нападу на сході країни 9 жовтня, повідомляє державне інформаційне агентство SABA.

Напади сталися всього через кілька годин, після того як політичне протистояння між хуті та Президентом Абд-Раббо Мансуром призвело до відставки прем'єр-міністра Ахмеда Авада бен Мубарак, чиє призначення у вівторок викликало невдоволення лідерів хуті.

Акції протесту шиїтів почалися в Ємені в середині серпня. Радикали вимагають відставки уряду та скасування рішення про скорочення субсидій на придбання палива. У зв'язку з цим влада країни були змушені закрити аеропорт в Сані, школи, а також держустанови. В даний час шиїтські повстанці продовжують контролювати багато районів столиці Ємену, в тому числі ті, де розташовані урядові будівлі.