ua en ru

В Ємені в результаті нападу на в'язницю загинули 7 осіб

В Ємені в результаті нападу бойовиків на в'язницю в столиці м. Сана 13 лютого ц.р. в ході невдалої спроби звільнення ув'язнених загинули сім чоловік.

В Ємені в результаті нападу бойовиків на в'язницю в столиці м. Сана 13 лютого ц.р. в ході невдалої спроби звільнення ув'язнених загинули сім осіб, передає Reuters з посиланням на офіційне джерело.

Повідомляється, що в ході нападу використовувалися бойовиками бомби, гранати і вогнепальну зброю.

Перестрілка між бойовиками і представниками служб безпеки, що супроводжується вибухами, сталася поблизу в'язниці на півночі Сани, де у висновку містяться члени "Аль-Кайєди".

"Група терористів напала на центральну в'язницю", - йдеться в офіційній заяві Збройних сил Ємену. Спочатку вибухнув замінований автомобіль, і потім була перестрілка. В прилеглих районах вибухами вибиті вікна.

Семеро людей "загинули мученицькою смертю", повідомляють офіційні джерела, що має означати, що загиблі є цивільними особами чи співробітниками служб безпеки. В хаосі перестрілки кільком ув'язненим вдалося втекти. "Охороні вдалося дати відсіч терористам і змусити їх тікати", - також йдеться в офіційній заяві.

Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за подію, однак відомо, що в Ємені діють найбільш активні підрозділу "Аль-Кайєди", в результаті чого за останні два роки в країні загинули сотні людей під час нападів на державні та військові установи.

13 лютого надійшло повідомлення про те, що в Сані пропав британський вчитель, єменські правоохоронці припускають викрадення. Викрадення іноземців у Ємені - звичайна справа.