ua en ru

В Ємені розпочався суд над обвинуваченими у змові проти Президента країни Абдраббу Хаді

В Ємені розпочався суд над обвинуваченими у змові з метою вбивства Президента країни Абдраббу Мансура Хаді, передає ВВС.

За версією звинувачення, шість осіб у складі злочинної групи, в тому числі головний обвинувачений, все ще перебуває на волі, підклали бомбу на шляху проходження президентського автомобіля в столиці Ємену Сані. Дата передбачуваного вчинення злочину не називається.

Дев'ять осіб постали перед судом на першому засіданні 10 листопада 2013 р. Один з обвинувачених був звільнений з-під варти за відсутністю доказів. Наступне слухання у справі призначено на 24 листопада ц.р.

Сторона звинувачення вважає, що президент Хаді був мішенню цілого ряду замахів. Він був обраний у лютому 2012 року, коли його попередник Алі Абдалла Салех пішов зі свого поста в результаті протестів "арабської весни".

Влада Ємену докладають величезних зусиль, щоб приборкати розкол в армії і діяльність ісламістських повстанців, пов'язаних з "Аль-Каїдою". Її єменський підрозділ Вашингтон вважає найбільш небезпечним з усіх формувань, що мають відношення до цієї міжнародної терористичної організації.

У вересні 2013 р. в Ємені три людини вже були визнані винними по аналогічній справі.