ua en ru

В японській префектурі Фукусіма 2 млн її жителів пройдуть обстеження на радіаційне зараження

Влада японської префектури Фукусіма заявила, що 2 млн її жителів пройдуть обстеження здоров'я з тим, щоб з'ясувати, як вплинув витік радіації з АЕС "Фукусіма-1" на стан здоров'я населення. Про це повідомляє "Сіньхуа".

Як планується, влада префектури Фукусіма роздасть населенню анкети, щоб з'ясувати їх місцеперебування і чим воно займалося під час землетрусу 11 березня і аварії на АЕС. Разом з тим будуть узагальнені щоденні рівні радіації в повітрі і на землі для підрахунку дози радіації, яке воно отримало.

Крім цього для з'ясування особливо небезпечного внутрішнього випромінювання та радіаційного опромінення нутрощів людського тіла після потрапляння туди радіоактивних частинок влади Фукусими має намір взяти у частини жителів аналіз сечі для перевірки дози опромінення організму.

Починаючи з 20-х чисел червня в префектурі Фукусіма буде розпочата завчасна перевірка населення, їй піддадуться 28 тис. жителів. Однак масштабне обстеження здоров'я населення призначено на серпень поточного року.

Нагадаємо, руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, кількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві.