ua en ru

У Японії сформований новий уряд

Голова ліберально-демократичної партії (ЛДП) Японії Сіндзо Абе, затверджений сьогодні на пост прем'єр-міністра країни, сформував Кабінет міністрів.

Міністром фінансів призначено 72-річного Таро Асо, який займав пост прем'єр-міністра Японії від ЛДП в 2008-2009 рр. і не раз піддавався критиці за ексцентричну поведінку. Зокрема, в 2009 р. він спровокував цілий шквал обурення в суспільстві, порадивши малозабезпеченим залишатися холостяками.

Міністром економічного відновлення став ще один член ЛДП Акіра Амарі, що в 2006-2008 рр. був міністром економіки, торгівлі і промисловості. Торговельне відомство Японії очолив ще один політичний ветеран від ЛДП Тошинітсу Мотегі. Також йому довірена розробка енергетичної політики в контексте ліквідації наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Йошихиде Суга був призначений головним секретарем Кабінету міністрів. Це ключова посада в японському парламенті, що поєднує обов'язки представника уряду і координатора між міністерствами. Суга також є давнім союзником Абе: він займав пост міністра внутрішніх справ і комунікацій в попередньому кабінеті Абе до 2007 р.

Новим главою МЗС Японії став депутат нижньої палати парламенту Японії Фуміо Кісіда. Кісіда вважається фахівцем по відносинам з США. Він сім разів обирався в нижню палату парламенту і раніше займав пост державного міністра у справах Окінави.

Міністром освіти призначений Хакубун Шимомура, міністром юстиції - Садакадзу Танігаки, міністром сільського господарства та навколишнього середовища - Йошимаса Хаясі. Головою військового відомства став Іцунори Онодера, колишній перший віце-прем'єр-міністр закордонних справ.

Читайте також: Новим прем'єр-міністром Японії став Сіндзо Абе