ua en ru

В.Янукович: Економіка України втрачає щороку 5 млрд дол. від ДТП

За оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних пригод щорічно сягають 5 млрд дол. Про це йдеться у зверненні Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня офіційного відкриття Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, оголошеного Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Наційповідомила. Про це повіломила прес-служба глави держави.

Так, за рівнем смертності від дорожньо-транспортних пригод Україна посідає п'яте місце в Європі. За офіційною статистикою, торік в аваріях загинуло 4 709, травмовано - 38 917 осіб. Кожен третій загиблий -молода людина віком до 29 років. Із глибоким сумом констатуємо, що за таких обставин ми фактично втрачаємо на дорогах основу економічного потенціалу держави, зазначає Президент.

"Крім непоправних людських трагедій, неспроможність навести лад на дорогах призводить до погіршення іміджу країни та значних матеріальних збитків. Так, за оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних пригод щорічно сягають 5 млрд доларів. Ситуація на автошляхах України стала сьогодні однією з головних загроз національній безпеці", - йдеться у звернені.

"Вірю в те, що спільними зусиллями, спираючись на передовий світовий досвід, ми зможемо у себе вдома протистояти цій "неоголошеній війні". Переконаний, що основними складовими успіху на зазначеному шляху мають бути робота із законодавчого забезпечення, правозастосовна діяльність компетентних органів", - відмітив В.Янукович.

Крім того Президент доручив Кабінету міністрів України "вжити необхідних заходів задля організації відповідної роботи у поточному році та формулювання перспектив такої діяльності на період десятиріччя".