ua en ru

В.Волга: Конфлікт Держфінпослуг з великими фінустановами щодо розрахунку з вкладниками вичерпаний

Конфлікт зі страховими компаніями та великими фінустановами з приводу вимоги Держфінпослуг України щодо приведення основних фондів у порядок і розрахуватися з вкладниками, вичерпаний. Як заявив увечері, 27 січня лідер "Союзу лівих сил" (СЛС), голова Держфінпослуг України Василь Волга, конфлікт з його приходом на посаду виник через те, що всі великі фінансові корпорації були поставлені перед фактом необхідної докапіталізації, повідомляє прес-служба партії.

"Коли прийшла криза, виявилося, що великі страхові компанії та кредитні спілки не привели відповідно до закону основні фінансові показники та фонди. Їм було простіше брати гроші собі, а страхові резерви формувати "сміттєвими" паперами, акціями дитячого садка, а не металургійного комбінату, за які треба заплатити реальні гроші - розповів голова Держфінпослуг. - Я їм сказав, що доведеться витратити гроші і внести мільярдні суми гривень, для того, щоб компанії докапіталізувати".

Він образно порівняв капітал з норовистим конем, який може рухати економіку, але який держава повинна тримати в узді, щоб він їхав у правильному напрямку. "Інакше це мустанг в посудній лавці, який все розіб'є. І все, що я робив протягом року, - на цього мустанга накидав узду", - підкреслив він.

Ця позиція, за словами В.Волги, і стала причиною постійних спроб дискредитувати його як посадову особу. "Деякі страхові компанії і великі фінансові установи вирішили, що легше і простіше дискредитувати мене як керівника регулятора, ніж витратити ці гроші на те, щоб привести у відповідність свої фонди, резерви, розрахуватися з вкладниками і клієнтами страхових компаній", - заявив лідер СЛС.

Однак, за його словами, на даний момент конфлікт вичерпано, з корпораціями досягнуто згоди, і робота рухається в нормальному руслі. «Я прийшов до Держфінпослуг, щоб захищати інтереси споживачів фінансових послуг. Наше згоду з корпораціями виходить з такої тріади: спочатку ми відстоюємо інтереси громадянина, потім інтереси держави, і тільки на третьому місці - інтереси фінансових компаній, які повинні служити державі і народу. Такий собі будинок, який побудував Джек», - сказав В.Волга.