ua en ru

У Вінницької обл. сьогодні введено в дію нову високовольтну лінію електропередач довжиною 72,9 км

У Вінницької обл. у м. Бар сьогодні, 15 серпня 2013 р., введено в дію нову високовольтну лінію електропередач довжиною 72,9 км і розширення підстанції напругою 330 кВ в рамках заходів з оновлення системи передавання електроенергії в Україні. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

"Виконані роботи з модернізації системи електропередач є складовою частиною масштабного проекту з передачі електроенергії, який нині впроваджується в Україні за фінансової підтримки Світового банку. Підстанція у м. Бар слугує "мостом" у лінії електропередач, яка з'єднує Дністровську гідроелектростанцію з десятками тисяч домогосподарств у Південно-Західній Україні", - йдеться у повідомленні.

Нові потужності на підстанції у м. Бар дадуть змогу підтримувати стабільнішу напругу в мережі завдяки безперебійному постачанню електроенергії, яке забезпечуватиметься використанням на повну потужність ресурсів Дністровської гідроелектростанції, що, в свою чергу, призведе до заощадження близько 250 млн грн.