ua en ru

У Великобританії арештовано троє підозрюваних у спробі вбивства поліцейського на тлі масштабних заворушень у Лондоні

Поліція Великобританії заарештувала трьох осіб за підозрою у замаху на вбивство співробітника правопорядку на тлі масштабних заворушень у Лондоні, які охопили кілька районів міста і вперше перекинулися на інші міста Сполученого Королівства. За словами представників правоохоронних органів підозрювані у спробі вбивства поліцейського були затримані сьогодні вранці на півночі Лондона. За версією слідства, їх машина збила співробітника правопорядку. Після цього зловмисники зникли з місця події, але їх вдалося затримати по "гарячих слідах", передає Associated Press.
В результаті інциденту поліцейський отримав серйозні поранення і був госпіталізований. Про подальші деталі події інформація поки не надходила.
Нагадаємо, що в столиці Великобританії вже кілька днів тривають заворушення, які охопили райони Тоттенхем, Енфілд, Брікстон, Уолтемстоу і Іслінгтон. За версією представників правоохоронних органів, акції можуть бути сплановані.
Причиною заворушень стало вбивство поліцейським 29-річного темношкірого британця Марка Дуггана, яке відбулося 4 серпня 2011р. Правоохоронці спробували провести обшук автомобіля, де знаходився Дугган, проте підозрюваний у зв'язках з бандитськими угрупованнями відкрив вогонь і був застрелений. Мирна акція швидко переросла в масові заворушення після того, як група молодих людей підпалила рейсовий автобус і дві поліцейські машини, а також стала закидати правоохоронців пляшками з "коктейлем Молотова" і петардами.