ua en ru

У Ватикані представники світових релігій підписали угоду по боротьбі з рабством

17 березня в Ватикані відбулася презентація угоди між представниками основних релігій під назвою Global Freedom Network ("Глобальна вільна мережа"). Його метою є викорінення сучасного рабства і торгівлі людьми в усьому світі до 2020 року.

Глобальна мережа є відкритою асоціацією , до якої можуть приєднатися представники релігійних громад та їх лідери.

Серед підписантів угоди - представники університету Аль-Азхар, найбільшого освітнього центру мусульман.

За деякими даними, 30 млн. чоловік у світі страждає від економічної чи сексуальної експлуатації. Незважаючи на зусилля, зроблені в останні роки , сучасне рабство і торгівля людьми продовжує розширюватися, як зазначили учасники зустрічі у Ватикані. Сьогодні люди експлуатуються на заводах і фермах , рибальських судах, нелегальних закладах, приватних будинках, причому як в самих багатих, так і в найбідніших країнах у світі.

Global Freedom Network буде використовувати інструменти віри: молитву, піст і милостиню, заявили засновники ініціативи. Також буде оголошено Всесвітній день молитви за жертв експлуатації та за їх свободу. У всіх частинах світу буде сформована молитовна мережу.

Протягом першого року учасники ініціативи будуть докладати зусиль , щоб розробити програми з викорінення сучасного рабства і торгівлі людьми , інформувати сім'ї, школи, університети, парафії та установи про природу цього явища , звертати увагу керівництва держав на необхідність вирішення проблеми. Крім того, в діяльність асоціації планується включити 50 великих багатонаціональних компаній , чиї керівники є людьми віри чи доброї волі .

Засновники Мережі запросять 162 урядів країн публічно схвалити її створення , а країни - учасниці " Великої двадцятки" засудити сучасне рабство і торгівля людьми, а також проявити ініціативу проти цього явища.

Ця угода , як було заявлено у Ватикані, є свідченням того , що жертви сучасного рабства і торгівлі людьми не забуті , і світ повинен бути звільнений від цих жахливих злочинів проти людяності.

За матеріалами "Радіо Ватикану"