ua en ru

В України прибув другий гуманітарний вантаж від ВООЗ з протиправцевою вакциною

До аеропорту "Бориспіль" сьогодні, 26 вересня 2014 р,. прибув другий транш гуманітарного вантажу від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 300 тис. доз правцевого анатоксину на загальну суму понад 325 тис. грн.

До аеропорту "Бориспіль" сьогодні, 26 вересня 2014 р,. прибув другий транш гуманітарного вантажу від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 300 тис. доз правцевого анатоксину на загальну суму понад 325 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Як зазначається, його обсягів вистачить для стовідсоткового забезпечення населення України протягом всього 2015 р.
Із митного терміналу аеропорту "Бориспіль" гуманітарний вантаж направили до складів ДП "Укрвакцина" МОЗ України для подальшого розподілу по регіонах.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець, в першу чергу вакцинами забезпечать області, де тривають бойові дії, та прикордонні регіони, які приймають поранених.

"Протиправцевий анатоксин в першу чергу необхідний для щеплення поранених, оскільки існує загроза зараження гострим інфекційним захворюванням. Разом з тим, нам вистачить цих обсягів і для того, щоб забезпечити країну вакциною у 2015 р. на 100%", - зазначив Лазоришинець.

Нагадаємо, 22 вересня 2014 р. ВООЗ надала Україні перший транш гуманітарної допомоги на суму 2,4 млн грн, що дасть змогу задовольнити потреби 170 тис. пацієнтів протягом трьох місяців.