ua en ru

В Україні за літо не зафіксовано жодного смертельного випадку від гострих кишкових інфекцій, - Держсанепідслужба

За літній період в Україні не зафіксовано жодного смертельного випадку в результаті захворюваності гострими кишковими інфекціями. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо випадків від кишкових інфекцій, у нас таких даних немає, тобто не було жодного смертельного випадку від кишкової інфекції в Україні", - розповів Кравчук.

Він також додав, що за кількістю смертей в результаті захворювання на інфекційні хвороби, цей рік нічим не відрізняється від попереднього: "Щодо інших хвороб, то я не готовий назвати вам конкретно число цих випадків, але я абсолютно впевнено заявляю, що нічого такого екстраординарного, щоб виходило за рамки попереднього року, не було".

Крім того, Кравчук зазначив, що в літній період в Львівській і Житомирській областях зафіксовано сезонний, а не епідемічний підйом захворюваності на серозний менінгіт.

"Ви знаєте, що була інформація з Російської Федерації щодо сезонного підйому цих захворювань. В Україні, на щастя, такого не спостерігалося. Були у нас два регіону, це Львівська та Житомирська області, у яких були зафіксовані точно такі ж, як і в Росії, сезонні підйоми захворювання на цю групу інфекцій... В Україні, на щастя, випадки розрізнені і між собою не пов'язані якимось одним фактором. Тобто підйом захворювання був, але він до небезпечних епідемічних процесів не навів", - розповів Кравчук.

Також він додав, що зараз у Львівській області на стаціонарному лікуванні зараз перебуває 10 осіб: "У Львівській області зараз зафіксовано трохи більше 100 діагнозів "серозний менінгіт", але ні один з тих випадків не підтверджені лабораторними дослідженнями, тобто ентеровірусної інфекції, тієї, що була в Російській Федерації, не виявили... На стаціонарному лікуванні на кінець минулого тижня було 10 чоловік в різних лікарнях Львівської області, знову ж таки з діагнозом "серозний менінгіт", не підтвердженим лабораторними дослідженнями".

"По Житомирській області в половині випадків дійсно були виявлені ентеровіруси, це була класична ентеровірусна інфекція", - розповів Кравчук.