В Україні сьогодні опублікований закон про переведення дачних будинків у жилі

В Україні сьогодні, 26 вересня 2014 р., був опублікований закон № 1673-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації в них місця проживання", що дозволяє переведення дачних будинків у жилі".

В Україні сьогодні, 26 вересня 2014 р., був опублікований закон № 1673-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації в них місця проживання", що дозволяє переведення дачних будинків у жилі". Даний закон опублікований сьогодні в газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування, тобто 27 вересня 2014 р.

Закон доповнює Житловий Кодекс Української РСР статтею 8-1, згідно з якою громадяни відповідно до цього Кодексу та в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України, мають право на переведення дачних і садових будинків, які відповідають технічним і санітарним нормам, у жилі будинки.

"Переведення дачних і садових будинків у жилі будинки провадиться за зверненнями громадян відповідними органами місцевого самоврядування", - йдеться у законі.

Також закон уточнює зміст поняття "місце проживання фізичної особи".

Згідно із документом, "місце проживання - житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає постійно або тимчасово".

Закон також уточнює поняття "реєстрація". Згідно з документом це - "внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру та до паспортного документа про місце проживання або місце перебування із зазначенням його адреси".

Прикінцевими положеннями передбачається, що "тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою дачні поселення та садівницькі товариства у приміських зонах обліковуються за тими населеними пунктами, з якими вони зв'язані в адміністративному або територіальному відношенні".

Згідно з законом, тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, до жителів, об'єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць та житло яких віднесено до відповідного села, селища чи міста.

Нагадаємо, даний закон був ухвалений народними депутатами у другому читанні та в цілому 2 вересня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 264 нардепів. Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 24 вересня 2014 р.