ua en ru

В Україні з початку виборчої кампанії зареєстровано 2335 повідомлень про виборчі правопорушення, - МВС

В Україні з початку виборчої кампанії і по сьогодні зареєстровано 2335 повідомлень про правопорушення пов'язаних з виборчою кампанією. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні тенденція щодо кількості повідомлень про скоєння правопорушень стала - 80-90 повідомлень кожного дня. З наближенням самого голосування ми очікуємо, кількість таких повідомлень буде збільшуватись", - заявив Ратушняк.

Читайте також: Моніторинговий центр МВС буде координувати роботу органів виконавчої влади щодо недопущення порушень в день виборів

За його словами, на сьогодні з початку виборчого процесу до органів внутрішніх справ надійшло 2 тис. 335 повідомлень про правопорушення пов'язані з перебігом виборчої кампанії. Ратушняк зазначив, станом на сьогодні порушено 56 кримінальних справ, за результатами перевірок стосовно 108 осіб складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення. Найбільше повідомлень про правопорушення пов'язані із незаконною агітацією (783), хуліганськими проявами (456), виявленням агітаційних матеріалів, виготовлених з порушенням законодавства (298).

Найбільше звернень до правоохоронців про правопорушення, за словами Ратушняка, надійшли у Київській (395), Вінницькій (204), Луганській (169), Донецькій (120), Харківській (124) областях та м. Києві (196).

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.