ua en ru

В Україні розгляд скарг у виборчій сфері не демонструє прозорості і верховенства права, - - канадські спостерігачі

В Україні розгляд скарг у виборчій сфері не демонструє прозорості і верховенства права. Про це сьогодні на прес-конференції заявила координатор Mission Canada канадських спостерігачів на парламентських виборах в Україні Анна Шиптур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розгляд пов'язаних з виборами скарг та апеляцій, як органами адміністрування виборів, так і судовими органами, не демонструє прозорості та верховенства права. Отже це все згубно впливає на захист прав виборців і згубно позначається на цілісності та чесності самого виборчого процесу. Також не відбувається належного притягнення до відповідальності за порушення у виборчій сфері", - заявила Шиптур.

Читайте також: Адмінресурс впливає на справедливість і чесність виборчого процесу в Україні, - канадські спостерігачі

За її словами, станом на сьогодні рішення по більше 80% скарг, які надходять до Центральної виборчої комісії (ЦВК) приймаються індивідуальними членами ЦВК, замість публічних слухань. Шиптур зазначила, що така практика не має під собою належного правого підґрунтя і не характеризується прозорістю.

Нагадаємо, вибори до ВР відбудуться 28 жовтня 2012 р. Канадська організація Canadem направила свою місію спостерігачів в Україну для спостереження за парламентськими виборами.