В Україні частка дизельних авто в продажах склала 19,5%

Частка дизельних автомобілів в продажі збільшилася з 14% в 2012 р. до 19,5% в 2013р. Про це повідомляє прес-служба Асоціації автовиробників України ("Укравтопром").

Частка дизельних автомобілів в продажі збільшилася з 14% в 2012 р. до 19,5% в 2013р. Про це повідомляє прес-служба Асоціації автовиробників України ("Укравтопром").

За даними "Укравтопрому", за 10 місяців 2013 р. 76,1% від всіх проданих і вперше поставлених на облік в ДАІ нових легкових авто були автомобілі, оснащені бензиновими двигунами. При цьому варто зазначити, що в 2012 р., за такий же період, частка нових бензинових легковиків на первинному ринку становила 81,2%.

"Первинний ринок демонструє перехід споживчого попиту з "бензинового" в "дизельний" сегмент. При цьому, тенденція переходу попиту з бензинових авто на дизельні почалася в травні 2013 р., коли частка дизельних легкових авто у структурі продажів зросла більш ніж на 3% і становила 18%, а частка бензинових скоротилася на 3 п.п. до 78%. В листопаді 2013 р. частка дизельних авто вже перевищувала чверть всіх первинних продажів і склала 26%, в той час як бензинових знизилася до 69%. Очевидна причина такого тренда - дія тимчасових спецмит на бензинові легковика", - йдеться в повідомленні компанії.

Варто відзначити, що автомобілі, оснащені газобалонним обладнанням, стабільно утримують трохи більше 4% ринку нових авто. Можливо, це пов'язано з тим, що рішення про перехід на газ автомобілісти приймають вже після покупки нового бензинового авто.

Частки гібридних і на повній електротязі автомобілів в структурі продажів залишаються вкрай малими і сумарно становлять трохи більше однієї десятої відсотка.

"Така ситуація зайвий раз підкреслює, що купуючи автомобіль, українці більшою мірою керуються початковою ціною товару, ніж майбутніми експлуатаційними витратами", - підсумували в "Укравтопромі".