ua en ru

В Україні підключено до теплопостачання 74,2% житлових будинків, - Мінрегіон

В Україні вже підключені до теплопостачання 74,2% житлових будинків. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними, які надійшли до Мінрегіону від обласних державних адміністрацій, в країні вже запущені 83,9% котелень, підключені до теплопостачання 85% дитячих та навчальних, а також понад 80% медичних закладів. Протягом минулої доби введено в роботу 27 котелень, до теплопостачання підключено 599 житлових будинків та 9 об'єктів соціальної сфери.

На Волині, в Дніпропетровській, Донецькій, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях включені в роботу всі 100% котелень, тепло отримують всі 100% споживачів (житлові будинки та соціальна сфера).

Підключення об'єктів до теплопостачання у регіонах триває за планом відповідно до температурних показників навколишнього середовища.

За прогнозом Українського Гідрометцентру МНС, середньодобова температура повітря на всій території країни найближчим часом не опуститься нижче 9 - 10 градусів тепла, що затримає початок включення котелень на визначену потужність, зазначили в Мінрегіоні. Поступове зниження температури очікується в Україні з 23-24 жовтня.

Читайте також: В Києві не планують відключати опалення у зв'язку з потеплінням, - Мазурчак