ua en ru

В Україні офіційно опублікований закон про запобігання відмиванню злочинних доходів

В Україні офіційно опублікований закон про запобігання відмиванню злочинних доходів
В Україні в суботу, 8 листопада 2014 р. офіційно опублікований закон України № 1702-VII "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення"

В Україні в суботу, 8 листопада 2014 р. офіційно опублікований закон України № 1702-VII "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Документ опублікований в газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності через 90 днів з дня його опублікування.

Закон визначає правовий механізм протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Документ передбачає формування загальнодержавної аналітичної бази даних для надання правоохоронним органам України та іноземних держав можливості виявляти, перевіряти і розслідувати злочини, пов'язані з відмиванням коштів та іншими незаконними фінансовими операціями.

Закон прийнято на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом та з урахуванням пропозицій до національного законодавства експертів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF).

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон у другому читанні і в цілому 14 жовтня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 232 нардепа при мінімально необхідних 226 депутатів. Президент України Петро Порошенко підписав документ 5 листопада.