ua en ru

В Україні великі платники податків з початку року перерахували до держбюджету України 18,6 млрд грн - 49,1% від загальної суми податкових зборів

В Україні великі платники податків з початку року перерахували до державного бюджету України 18,6 млрд грн - 49,1% від загальної суми податкових зборів. Про це повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів України.

На обліку в Міністерстві доходів і зборів перебуває 1 тис. 480 юридичних осіб, що віднесені до "великих платників податків".

З них 754 або майже 51% обслуговуються в спеціалізованих органах Державної податкової служби (ДПС). При цьому платники, які знаходяться на спеціальному обліку, з початку року перерахували до державного бюджету України 18,6 млрд грн - 49,1% від загальної суми податкових зборів.

Найбільше українських підприємств, що належать до категорії "великих платників", працюють у галузі торгівлі - майже третина.

На другій позиції, за оперативними даними Міндоходів, йде переробна галузь, тут присутні 29,6% таких підприємств.

Інші види економічної діяльності менш привабливі для великого бізнесу. Так, енергетикою займаються 10%.

Ще 7,8% працюють у сфері оренди, інжинірингу та послуг.

Майже ідентична кількість (7,7%) великих платників зайняті у транспорті та зв'язку.

У видобутку корисних копалин в Україні задіяні 5,7% підприємств цієї категорії.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу, великим платником податків вважається юридична особа з обсягом доходу більше 500 млн грн за останні чотири квартали або зі сплаченою сумою податків понад 12 млн грн за аналогічний період.

Читайте також: МДЗ збільшило збори до зведеного бюджету на 12,6%, - Клименко