ua en ru

У центрі Донецька вбито екс-керівника "Донгорбанку" Я.Ківу

У центрі Донецька біля будівлі облпрокуратури і відділення РОВС у під'їзді житлового будинку 9 червня ц.р. було виявлено тіло Яна Ківи. Про це РБК-Україна повідомили сьогодні в прес-службі ГУ МВС Донецької області.

Як повідомив начальник Ворошиловського РО м. Донецька Володимир Козленко, причиною смерті Я.Ківи стали численні колото-різані поранення. Оглядом місця події було встановлено, що нічого з особистих речей і документів, що знаходилися при потерпілому, викрадено не було.

Порушено кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, ведеться слідство.

У міліції немає відомостей, що 54-річний пенсіонер Я.Ківа вів правозахисну діяльність, як про це писала низка ЗМІ.

Відомо, що за останні п'ять років у Ворошиловському райвідділі міліції від нього надійшло півтора десятки скарг і заяв, які відносилися до сфери цивільно-правових відносин. Так, Я.Ківа неодноразово скаржився на шум з боку сусідів із різних квартир, на куріння будівельників у дворі, на неправильну установку рентгенапарату в стоматології, розташованій на першому поверсі його будинку тощо. За всіма зверненнями проводилися перевірки і заявникові роз'яснювалося його право звертатися до суду в порядку цивільного судочинства.

Нагадаємо, в середині 1990-х років Я.Ківа очолював "Донгорбанк" (у 1992-95 рр. "Акцепт банк").