ua en ru

Падіння дельтаплану в Тернопільській обл.: Пілот загинув, 10 населених пунктів знеструмлено

У Тернопільській області в результаті падіння загинув пілот дельтаплана та сталося знеструмлення 10 населених пунктів.

У Тернопільській області в результаті падіння загинув пілот дельтаплана та сталося знеструмлення 10 населених пунктів. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"11 вересня близько 8:30 неподалік від с. Воробіївка Зборівського району, сталося аварійне падіння надлегкого літального апарату, в результаті чого пілот загинув на місці", - йдеться в повідомленні ДержНС.

Під час падіння саморобний мотодельтаплан зачепив і пошкодив лінію електропередач, що призвело до знеструмлення 10 населених пунктів району. Електропостачання в даний час забезпечується за резервною (обхідний) лінії. Обставини та деталі події з'ясовуються.

Нагадаємо, в травні 2013 р. в Одеській області сталася трагедія з саморобним дельтапланом (без двигуна) під час польоту неподалік від с. Кошари на березі Тилігульського лиману. Так, внаслідок "різкої зміни напряму повітря" літальний засіб впав з 6-метрової висоти, внаслідок чого загинув пілот.

В Криму 20 жовтня минулого року в 2 км від с. Чорноземное в полі впав легкомоторний чотиримісний літак Sokata TB-20. В результаті аварії загинули три людини.

Повітряне судно прямувало за маршрутом с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської обл. до аеродрому Тобаско в Євпаторії. Радіус падіння уламків внаслідок катастрофи склав до 100-150 м.