ua en ru

У Тернополі на нерегульованому пішохідному переході BMW на смерть збив 15-річну дівчину

У Тернополі у неділю, 29 вересня 2013 р., на нерегульованому пішохідному переході BMW на смерть збив 15-річну дівчину. Про це повідомляє прес-служба МВС України в Тернопільській області.

Близько 20:00 на проспекті Злуки десятки місцевих мешканців стали свідками резонансної аварії. Безробітний тернополянин, керуючи автомобілем BMW-320, злегковажив, не вибрав безпечну швидкість руху та наїхав на нерегульованому пішохідному переході на дівчину із села Оліїв Зборівського району. Іномарка зупинилася за декілька метрів від місця наїзду на неповнолітню. Від отриманих травм вона загинула.

Смерть першокурсниці у людному місці обурила мешканців прилеглих багатоповерхових будинків. Окремі люди, співчуваючи родині загиблої, хотіли вивести водія із салону автомобіля та розібратися, що стало причиною аварії.

Перехожі висловлювали міркування, що водій вчинив дорожню пригоду у стані алкогольного сп'яніння. Міліціонери забрали водія у медичний заклад, де лікарі взяли у нього забір крові та провели медичне освідчення на визначення стану алкогольного сп'яніння винуватця події.

Автомобіль міліціонери доставили на арештмайданчик. Водія затримали, подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

За порушення правил безпеки дорожнього руху законодавством передбачене позбавлення волі строком від трьох до восьми років, а також позбавлення права керувати транспортними засобами до трьох років.

Слідчі встановили, що це далеко не перше порушення цього громадянина.

BMW