ua en ru

У Татарстані затримано підозрюваного у замовленні вбивства директора ТЦ 4room, - К.Стогній

У Татарстані (РФ) російські правоохоронці затримали підозрюваного у замовленні вбивства директора торговельного центру 4room. Про це повідомив РБК-Україна головний радник глави МВС Костянтин Стогній.

"Зараз справа за Генпрокуратурою України, яка вже розпочала процедуру екстрадиції підозрюваного в Україну. І за місяць-півтора ми очікуємо, що ця процедура буде завершена", - сказав К.Стогній.

За його словами, російський суд позбавив підозрюваного громадянства РФ, оскільки було виявлено, що він набув це громадянство у незаконний спосіб.

Нагадаємо, прокурор Київської обл. Олександр Гардецький повідомляв у листопаді 2009 р., що органи внутрішніх справ ведуть переговори з Росією "з приводу того, щоб видали Україні цього Мераба". О.Гардецький також підтвердив інформацію, що замовник є родичем сім'ї вбитого директора ТЦ 4room.

Нагадаємо, 2 жовтня 2009 р. в Київській області в с. Петропавлівська Борщагівка у меблевому торговому центрі 4room невідомі з вогнепальної зброї застрелили двох охоронців торгового центру, поранили його власника на прізвисько "Курд" і захопили в заручники його дружину. Власник торгового центру помер у лікарні. Ті, хто стріляв, поїхали на двох автомобілях. Одна з машин після нападу потрапила в ДТП, її водій, поранений під час стрілянини, помер у лікарні.