ua en ru

У Таїланді в ході протестів убитий один і поранені двоє демонстрантів

У Таїланді в ході протестів убитий один і поранені двоє демонстрантів, передає Associated Press.

Трагедія сталася сьогодні рано вранці неподалік від табору протестувальників. Як повідомили в лікарні, куди був доставлений загинув 31-річний чоловік вчинив з пораненнями в області тулуба. Інцидент викликає серйозні побоювання з приводу можливих спалахів насильства.

Раніше, 26 грудня 2013 р., в Бангкоку загинули дві людини при спробі зірвати проведення соціологічного опитування. Згідно з результатами досліджень, перемога нинішньої прем'єр-міністра Таїланду Йінглак Чиннават на майбутніх виборах не викликає сумнівів. Вибори призначені на 2 лютого 2014 р., і тайська опозиція вже заявила про намір бойкотувати їх.

Протестні виступи в столиці Таїланду Бангкоку тривають вже протягом декількох тижнів. Формальним приводом до початку протесту стало рішення Конституційного суду, який скасував законопроект щодо реформування виборчої системи національних зборів країни. Демонстранти переконані, що великий вплив на управління країною надає повалений в 2006р. Таксин Чіннават (нинішня прем'єр доводиться йому сестрою). Й.Чиннават керує тайським урядом з літа 2011 р., будучи одним з лідерів правлячої партії "Пхиа Тхаі".