ua en ru

У зв'язку з прийняттям нового КПК перед міліцією виникають нові масштабні завдання, - Азаров

При реформуванні правоохоронної системи важливо не допустити скорочення слідчих і оперативних підрозділів в умовах непростої криміногенної ситуації та обмежених фінансових ресурсів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час святкування Дня міліції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реформи необхідно проводити виважено і грунтовно. Не допустити скорочення тих, хто, як кажуть, працює на землі, а саме слідчих і оперативних підрозділів в умовах непростої криміногенної ситуації та обмежених фінансових ресурсів", - зазначив Азаров.

За його словами, при реформуванні правоохоронної системи першочергову увагу необхідно зосередити на вдосконаленні практики застосування норм нового Кримінального процесуального законодавства

"У зв'язку з прийняттям нового КПК перед міліцією виникають нові масштабні завдання. В її розпорядження надаються більш дієві і одночасно більш гуманні механізми боротьби із злочинністю .... Слід подумати над перевизначенням сил і засобів, ефективної перегрупуванням функцій внешнеструктурних підрозділів, створити належні умови для роботи правоохоронців ", - додав Азаров.

Читайте також: В Україні набув чинності новий КПК