ua en ru

В Сумах чоловік загинув внаслідок гри у "російську рулетку"

В Сумах компанія місцевих жителів розважалась грою у "російську рулетку" внаслідок чого куля з револьвера попала в одного з присутніх чоловіків, який загинув. Міліція затримала винуватця трагедії та розпочала по даному факту кримінальне провадження, повідомляє прес-служба МВС у Сумській обл.

За повідомленням, що в одній з багатоповерхівок по вулиці Кірова вбито чоловіка, одразу виїхали співробітники міліції. Інформація підтвердилась: 38-річний чоловік загинув від сильної кровотечі - у нього була пошкоджена аорта. В квартирі окрім загиблого знаходилось ще шість чоловік.

Компанія друзів за пляшкою горілки весело проводила час. Згодом всі розійшлися спати, а на кухні залишились двоє чоловіків. Один з них запропонував пограти у так звану "російську рулетку" - дістав з кишені револьвер під патрон Флобера, зарядив патрон та почав прокручувати барабан, раз по разу приставляючи до своєї скроні зброю. При цьому тричі натискав на спусковий гачок, а пострілу не відбувалось.

Четверта спроба стала летальною, але не для гравця. Куля, випущена з пістолету вцілила в шию його товариша, пробила аорту та спричинила сильну кровотечу. Присутні та "стрілець" кинулися рятувати пораненого, викликали швидку допомогу, але всі зусилля виявилися марними - чоловік помер.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України "Вбивство". Винуватцю трагедії може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.