ua en ru

У структурі Генпрокуратури відбулися зміни

У структурі та штатному розкладі Генеральної прокуратури України (Генпрокуратура) відбулися зміни на виконання вимог нового Кримінального процесуального кодексу та з метою удосконалення організації роботи центрального апарату. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема, ліквідовано головне управління міжнародно-правового співробітництва та створено головне управління міжнародно-правового співробітництва та європейської інтеграції.

До складу новоутвореного головного управління увійшли управління міжнародного права та європейської інтеграції і управління правової допомоги та екстрадиції.

Також утворено управління нагляду за додержанням Міністерством закордонних справ України законодавства у сфері зовнішніх відносин України, до якого увійшли: відділ нагляду за додержанням вказаним міністерством законодавства у сфері зовнішніх відносин України та відділ захисту прав і свобод громадян України за кордоном.

Крім цього, у структурі Генеральної прокуратури України ліквідовано управління захисту прав і свобод дітей і створено головне управління захисту прав і свобод дітей у складі: управління нагляду за додержанням прав дітей, які потрапили у конфлікт із законом та управління нагляду за додержанням законів щодо охорони дитинства.

Читайте також: Мінфін пояснює збільшення видатків на силовиків у держбюджеті-2013 введенням нового КПК та боротьбою з тероризмом