ua en ru

У Стокгольмі після отримання підозрілого конверта евакуювали посольство США

У Стокгольмі після отримання підозрілого конверта евакуйовано посольство США. Послання містило невідомий білий порошок, повідомляє Associated Press з посиланням на представника дипмісії Джеффа Андерсона. За даними поліції, склад речовини поки не вдалося визначити.

Дзвінок в поліцію надійшов близько 12:30 за київським часом, після цього поліція, яка прибула на місце, перекрила територію навколо посольства для транспорту і пішоходів. У будівлі дипмісії працювали пожежники і вибухотехніки. На місці чергували медики, однак інформації про постраждалих поки не надійшло.

Відзначимо, в посольстві США в Стокгольмі працюють близько 150 чоловік. Скільки людей знаходилося в будівлі, коли була розпочата евакуація, невідомо. Експерти також не дають прогнозів щодо стану здоров'я евакуйованих - не виключено, що речовина в конверті було токсичною.

Американські представництва в різних країнах виявляють підвищену пильність у зв'язку з масовими протестами по всьому світу, викликаними виходом скандального антиісламського фільму "Невинність мусульман".

У більшості мусульманських країн пройшли антиамериканські демонстрації, в багатьох містах вони прийняли форму збройних заворушень. Зокрема, це сталося в Пакистані, Ємені та Лівії (де був убитий американський посол Кріс Стівенс)

Читайте також: Ассанж готовий на екстрадицію до Швеції, якщо Стокгольм не депортує його до США