ua en ru

В США зафіксували перший випадок зараження Еболою в країні

Попередній тест виявив вірус Ебола у медпрацівника в США в Техасі, який займався лікуванням пацієнта з вірусом.

Попередній тест виявив вірус Ебола у медпрацівника в США в Техасі, який займався лікуванням пацієнта з вірусом. Про це йдеться в повідомленні Департаменту державної охорони здоров'я в Техасі.

Тест, який проводився у державній лабораторії охорони громадського здоров'я в Остіні, дав позитивний результат, що робить медпрацівника першим американцем, що підхопив Еболу на території штатів.

Підтверджуючий тест буде проводитися в Центрі з контролю і профілактики захворювань в Атланті.

Про слабкі симптоми лихоманки медпрацівник повідомив увечері в п'ятницю. Він відразу ж був ізольований. "Ми знали, що другий випадок може стати реальністю, і ми готувалися до цього", - повідомив глава департаменту Девід Лійки. Він додав, що число лікарів в Далласі буде збільшено, щоб уникнути подальшого розповсюдження вірусу.

Зазначимо, 8 жовтня в США помер перший пацієнт, яка заразилася на лихоманкою Ебола. Томас Ерік Дункан був інфікований в Ліберії. Згодом його доправили на лікування у США.

Після смертного випадку влада взяла на контроль приблизно 50 чоловік, які могли контактувати з загиблим.

25 вересня у Мадриді помер священик Мануель Гарсія Велья, яка заразилася на смертельним вірусом в Сьєрра-Леоне. Згодом вірус Еболи був діагностований у медсестри Терези Ромеро, що входила до складу медичної комісії, яка обстежувала іспанського священика. Ромеро стала першою людиною, що підхопила Еболу, за межами Західної Африки.