ua en ru

У США померла легенда Бродвею і Голлівуду Карен Блек

У США померла відома актриса, співачка і композитор, номінант на премію "Оскар" і володар двох "Золотих глобусів" Карен Блек. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив її чоловік Стівен Еккелберрі. Актрисі було 74 роки, її погубив рак.

У США померла відома актриса, співачка і композитор, номінант на премію "Оскар" і володар двох "Золотих глобусів" Карен Блек (на фото). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив її чоловік Стівен Еккелберрі. Актрисі було 74 роки, її погубив рак.

"З глибокою скорботою я вимушений повідомити, що моя дружина і кращий друг, Карен Блек, тільки що померла. Спасибі вам всім за ваші молитви і любов, які означали для неї і для мене так багато", - написав чоловік.

Блек народилася у Чікаго. Після закінчення Північно-західного університету дебютувала на театральних підмостках Бродвею. У 1959 р. актриса вперше зіграла в кіно. Розквіт її кар'єри припав на 1960-1970-і рр.: вона виконала роль Карен в культовому фільмі "Безтурботний їздець" (1969 р.), потім послідували картини "П'ять легких п'єс" (1970 р.), "Великий Гетсбі" (1974 р.), "Нешвілл" (1975 р.).

Всього на рахунку актриси більше 100 ролей в кіно. Її партнерами по екрану стали Джек Ніколсон, Роберт Редфорд, Міа Ферроу, Річард Бенджамін. У 1970 і 1974 рр. вона отримала "Золотий глобус" в номінації "Краща актриса другого плану". Окрім кінонагород, Блек неодноразово номінувалася на престижні музичні премії, зокрема "Греммі".