У США ціни на нерухомість показали найшвидше зростання з 2005 р

Ціни на нерухомість в США продовжують рости. Згідно зі звітом Національної асоціації ріелторів, квадратний метр подорожчав у 87% міст країни. Зростанню цін сприяють поліпшення стану економіки і скорочення безробіття.

Ціни на нерухомість в США продовжують рости. Згідно зі звітом Національної асоціації ріелторів, квадратний метр подорожчав у 87% міст країни. Зростанню цін сприяють поліпшення стану економіки і скорочення безробіття, передає телеканал "Росія 24".

Ріелтори також відзначають скорочення пропозиції на ринку. В порівнянні з минулим роком доступних для покупки об'єктів стало майже на 10% менше.

Ціни тим часом злетіли на 12%, показавши найшвидше зростання з кінця 2005 р. Відзначимо, що поточна тенденція може бути зломлена. Останнім часом на ринку облігацій США спостерігається істотне зростання доходностей, що безпосередньо впливає на ставки по іпотечних кредитах. Зростання відсотків по кредитах ніколи не привертало покупців.

Найсильніше зростання зафіксоване в Сакраменто і Атланті, де зростання склало майже 40%. Непогане зростання зафіксоване також у Форт-Майерс, Ріно і Лас-Вегасі: на 36%, 33% і 31% відповідно.

В четвер Асоціація іпотечних банків опублікувала доповідь, в якій говориться, що частка сильно прострочених кредитів, тобто тих, у яких прострочення складає більше 90 днів, впала до мінімальних відміток за 5 років.

Раніше повідомлялося, що Президент США Барак Обама має намір допомогти ринку нерухомості. Для цього він має намір провести масштабну реформу іпотечного фінансування.

Згідно президентському законопроекту, слід замінити Fannie Mae і Freddie Mac, націоналізовані в 2008 році, системою, в якій приватний капітал викуплятиме позики у кредиторів і випускатиме цінні папери під їх забезпечення, тобто проводитиме сек'юритизацію.