ua en ru

У США поліція застрелила жінку, яка намагалася прорватися на машині до Білого дому

У Вашингтоні поруч з Капітолієм, де засідає Конгрес США, сталася стрілянина. Протягом півгодини будинок було оточено, передає Reuters.

На час блокування будівлі правоохоронці закликали співробітників Конгресу залишатися всередині Капітолія, а всіх сторонніх - залишити Капітолійський пагорб. Поліція вже поспішила запевнити журналістів у тому, що те, що сталося, не було актом тероризму.

Fox News з посиланням на джерело в поліції уточнює, що влаштувала стрілянину жінка, яка на машині, в якій крім неї була дитина, приїхала до Капітолію і відкрила вогонь по поліції. Перед тим як поїхати на Капітолійський пагорб, жінка зробила спробу прорватися через огорожу до Білого дому. Намагаючись прорватися через пропускний пункт біля будівлі конгресу на машині, вона спровокувала ДТП, в результаті якого один з поліцейських отримав поранення.

В ході перестрілки жінка була вбита. Дитина, що знаходилася на задньому сидінні машини, госпіталізована. На вигляд їй 2-3 роки.

Пізніше поліція розкрила особу вбитої в ході стрілянини біля Капітолію жінки - нею виявилася 34-річна лікар-стоматолог з Коннектикуту Міріам Кері. Як передає NBC з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, жінка не була озброєна. Раніше повідомлялося, що вона перша відкрила вогонь по правоохоронцям.

Поліція запевнила громадськість у тому, що випадок не був терористичною атакою. За інформацією влади, у Кері були проблеми з психікою.

Звуки стрілянини змусили працівників служби безпеки заблокувати будівлю конгресу на годину і прийняти необхідні заходи обережності.