ua en ru

У США економічні підсумки II кварталу 2012 р. переглянуті в бік зниження, - Олександр Шепелєв

Економічні показники США погіршуються, зазначає народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

"Звертає на себе увагу факт перегляду показника ВВП США за ІІ квартал у бік зменшення. Згідно з уточненими даними, зростання ВВП США за цей період склало 1,3%. Але є і ще більше тривожні сигнали: промислове виробництво в США в серпні скоротилося на 1,2%, це найбільше місячне зниження даного показника, починаючи з весни 2009 р. Обсяги виробництва в обробній промисловості США скоротилися на 0,7%", - зазначив народний депутат Олександр Шепелєв.

Також нардеп Шепелєв відзначив, що дефіцит торговельного балансу Сполучених Штатів залишається високим, хоча він і трохи знизився в липні і серпні. При цьому, на його думку, "є проблеми і з споживчою активністю".

"Проте найбільшу стурбованість викликає той факт, що в серпні замовлення на товари тривалого користування в США впали на 13,2%. Останній раз таке вражаюче зниження цього ключового індикатора було зафіксовано в грудні кризового 2008 року", - заявив член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.