ua en ru

У складі української делегації, що поїхала до Англії за досвідом проведення Олімпіад, немає мера Харкова Кернеса

Сьогодні, 7 лютого, українська делегація на чолі з віце-прем'єром - міністром інфраструктури Україна Борисом Колесніковим прибула до Лондону, де, в рамках робочої поїздки Колесникова, також відбудеться його зустріч з керівництвом міста. Мета зустрічі віце-прем'єра з керівництвом Лондона - обговорення питань, пов'язаних з підготовкою країн і окремих міст до великих міжнародних спортивних заходів, повідомляє прес-служба Мінфінраструктури.

Нагадаємо, в поточному році Лондон втретє в історії прийме Літні Олімпійські Ігри (раніше місто приймало Олімпійські ігри в 1908 і 1948 рр.). Україна в поточному році прийме фінал Чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012). Приймаючими містами стануть Київ, Донецьк, Харків і Львів.

Подробиці переговорів вітчизняних чиновників з англійськими колегами не розголошуються, як і склад делегації.

За інформацією, отриманою від джерел у КМДА і донецькій мерії, віце-прем'єра супроводжують глава столичної виконавчої влади Олександр Попов і мер Донецька Олександр Лук'янченко. Мер Львова Андрій Садовий покинув Львів, повідомили в мерії міста, проте його точне місцезнаходження невідоме. У той же час, мер Харкова Геннадій Кернес перебуває в Україні і не приймає участі у робочій зустрічі української делегації з англійськими чиновниками, повідомили джерела в харківській мерії.