ua en ru

В Сніговому від тортур терористів помер підполковник ЗСУ, - Міноборони

У Сніжному Донецької обл. від тортур терористів помер військовий комісар Амвросіївського районного військового комісаріату підполковник Володимир Московка.

У Сніжному Донецької обл. від тортур терористів помер військовий комісар Амвросіївського районного військового комісаріату підполковник Володимир Московка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"27 серпня 2014 року військовий комісар підполковник Володимир Московка з сином і товаришем повертався в місто Амвросіївка на своєму автомобілі. На околиці міста його автомобіль був зупинений військовослужбовцями 331-го повітряно-десантного полку збройних сил РФ, які після перевірки документів затримали чоловіків і відвезли їх до польового табору російських військ поблизу міста Сніжне", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на наступний день затримані були передані терористам, які зараз контролюють Сніжне.

"29 серпня злочинці влаштували показове фізичне покарання українських військовослужбовців. До побиттю і знущанням також приєднувалися проросійськи налаштовані місцеві сепаратисти. Під час екзекуції у військового комісара Амвросіївського районного військового комісаріату підполковника Володимира Московки стався серцевий напад, в результаті чого на руках у сина він помер", - повідомили у відомстві.

"Факт передачі військовослужбовцями 331-го повітряно-десантного полку збройних сил РФ українського офіцера в руки злочинців виглядає особливо цинічним на тлі того, як сьогодні українська сторона веде себе з російськими військовослужбовцями, затриманими на території України зі штатною зброєю і військовою технікою, зокрема, 10 десантниками з того ж 331-го повітряно-десантного полку, які в даний час вже передані командуванню ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.