ua en ru

У Словенії завершується територіальне планування і оцінка впливу на навколишнє середовище "Південного потоку"

У Словенії завершуються процедури територіального планування та оцінки впливу на навколишнє середовище проекту газопроводу "Південний потік". Про це йдеться в повідомленні "Газпрому" за підсумками візиту глави російського газового концерну Олексія Міллера до Словенії. У ході візиту пройшла робоча зустріч Міллера і прем'єр-міністра Словенії Оленки Братушек, міністра фінансів Уроша Чуфера, міністра економіки Станко Степшина і міністра інфраструктури та енергетики Само Омерзели.

"Особливу увагу на зустрічі було приділено реалізації проекту "Південний потік" в Словенії, за яким на даному етапі завершуються процедури територіального планування та оцінки впливу об'єктів газопроводу на навколишнє середовище відповідно до національного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили план заходів з реалізації проекту на території республіки в 2013-2014 рр. Було відзначено, що проект реалізується в суворій відповідності з графіком. У ході переговорів також обговорювалося питання надання газопроводу статусу проекту національного значення.

Читайте також: "Газпром" доведе газопровід "Південний потік" до Хорватії